Nieuws | MKB Cyber Campus

PVO Amsterdam-Amstelland leidt ondernemers op tot cyber ambassadeurs

Een groot aantal MKB-ers wordt geconfronteerd met digitale gevaren. Vooral nu veel mensen thuiswerken, is het beveiligen van online omgevingen extra belangrijk. En wie kunnen ondernemers beter wijzen op cybergevaren dan ondernemers zelf? Niemand, volgens het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Amsterdam-Amstelland. Daarom startte het PVO onlangs een pilot om een netwerk op te bouwen met cyber ambassadeurs: ondernemers die getraind worden tot digitale veiligheidsexperts. Hester Diemer – coördinator van het PVO Amsterdam-Amstelland – vertelt over de pilot.

“Wij hebben vanuit verschillende branche- en ondernemersorganisaties de behoefte doorgekregen om iets te doen met digitale veiligheid”, vertelt Diemer. “Vanuit deze behoefte heeft het PVO zo’n 30 ondernemers geworven met de vraag: Willen jullie vanuit jullie branche, winkelgebied of ondernemersvereniging de rol van cyber ambassadeur vertolken?”

Ambassadeurs blussen digitale branden

De ambassadeurs kunnen andere ondernemers helpen met vragen over digitale veiligheid en tips en adviezen geven bij wie ze terecht kunnen wanneer het is misgegaan. Begin oktober startten de ondernemers met hun training tot cyber ambassadeur. Het trainingstraject is verzorgd door MKB Cyber Campus. In de trainingen komen de verschillende aspecten van digitale veiligheid aan bod en krijgen de ondernemers opdrachten om de veiligheid van hun eigen bedrijf in kaart te brengen, onder andere door een veiligheidsscan: alles met het oog op het vergroten van digitale weerbaarheid. 

Lees hier verder

Digitaal weerbaar nieuws Nieuws

Zoeken