Nieuws | MKB Cyber Campus

Digital Trust Center steunt initiatief om grafische branche digitaal weerbaar te maken

Samen met MDMX zijn we dit jaar een pilot gestart om de digitale weerbaarheid te vergroten in de grafische branche. Onze pilot is door het Digital Trust Center (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) geselecteerd om verder uit te breiden binnen de grafische sector.  

Onze praktische, branchegerichte aanpak vormt de basis voor de toekenning. In samenwerking met MKB Cyber Campus en andere partners willen we vooral de digitale weerbaarheid dichtbij ondernemers brengen. Door het concreet en praktisch te maken en uit te gaan van de behoeften en eigenschappen van grafische bedrijven. En dat is hoognodig als je bedenkt aan welke digitale risico’s de grafische sector wordt blootgesteld. 

Grafische sector moet in actie komen

Volgens recente cijfers (van de Rabobank) worden per dag 42 bedrijven in Nederland aangevallen door cybercriminelen. De kans dat je als ondernemer geraakt wordt door cybercriminaliteit is 1 op 5. Ter vergelijking: de kans op inbraak is 1 op 250 en de kans op brand in je bedrijf is 1 op 8.000. Toch doen ondernemers vaak nog te weinig om cybercriminaliteit tegen te gaan. Dat geldt ook voor de grafische sector. Daarom is het belangrijk om digitaal weerbaar te worden. Als ondernemer en als branche.  

Certificaat

In onze aanpak met MKB Cyber Campus ontwikkelen we dan ook een cyberscan die op maat wordt gemaakt voor onze grafische bedrijven Met de scan informeren we onze leden over de risico’s van cybercriminaliteit, geven we inzicht in maatregelen en ondersteunen we bij het uitvoeren van die maatregelen. Bedrijven in ons netwerk die deelnemen aan het programma kunnen een certificaat krijgen waarmee ze hun digitale weerbaarheid aantoonbaar maken. Alle grafische ondernemers in ons netwerk krijgen dit najaar het aanbod om deel te nemen. 

Over MDMX

MDMX is een uniek netwerk van grafische bedrijven  in een landelijk samenwerkingsverband, ontstaan in 2012. Op dit moment maken 25 veelal grafische productiebedrijven, verspreid over heel Nederland, deel uit van de club. MDMX deelt kennis en ervaring, innoveert, speelt samen in op nieuwe ontwikkelingen en profiteren van collectieve inkoop.

Digitaal weerbaar nieuws Nieuws

Zoeken