Start digitale weerbaarheid zorgsector

Klik hier voor meer informatie over het programma
Nieuws | MKB Cyber Campus

Start digitale weerbaarheid zorgsector Noord-Nederland

De MKB Cyber Campus start in samenwerking met IntegriproAlliade,  Ynbusiness en het Digital Trust Center een project dat als doel heeft om de digitale weerbaarheid van kleine en middelgrote zorgbedrijven in Noord-Nederland te versterken.

De groeiende digitalisering in de zorgsector vergroot het risico op cyberdreigingen. De NIS2-richtlijn van de Europese Commissie benadrukt de noodzaak voor zorgorganisaties om essentiële diensten te beschermen met strikte cyberbeveiligingsmaatregelen. De invoering van de NIS2-richtlijn is vastgesteld op 17 oktober 2024.

Tools voor Digitale Weerbaarheid

Deelnemende zorgaanbieders en toeleveranciers krijgen toegang tot specifieke cyberscans en geautomatiseerde pentests voor hun websites. Het project omvat implementatie, training, continue ondersteuning en op maat gemaakte actieplannen.

Streven naar CYRA Certificering

Het project begeleidt vervolgens zorgaanbieders en toeleveranciers naar het CYRA certificeringsmodel, dat hen helpt hun digitale weerbaarheid te verbeteren. CYRA  staat voor “CYberRAting” en bestaat uit vier programma’s. ter ondersteuning van dit streven.

Zorgsector
Digitaal weerbaar nieuws Nieuws

Zoeken