Noordelijk knooppunt Digital Trust Center ontvangt subsidie om kleine mkb’ers digitaal weerbaar te make

Home » Recente berichten » Noordelijk knooppunt Digital Trust Center ontvangt subsidie om kleine mkb’ers digitaal weerbaar te make

Het  Digital Trust Centre (DTC), het initiatief van het ministerie van Economische Zaken om ondernemers te helpen digitaal veilig te ondernemen, heeft  bekend gemaakt dat het een subsidie toekent aan Stichting Cyber Safety Noord Nederland (CSNN) dat zich via de MKB Cyber Campus inzet om de digitale weerbaarheid van kleine ondernemers te vergroten.

“We zijn als MKB Cyber Campus blij met de erkenning van het DTC als noordelijk knooppunt voor de MKB’er.  De MKB Cyber Campus is opgericht om juist die kleine bedrijven te helpen bij hun digitale weerbaarheid. Voor vooral kleine mkb’ers is een aparte werknemer die zich specifiek bezighoudt met ICT en cyberveiligheid vaak niet haalbaar. De eigenaar of werknemers moeten deze activiteit veelal zelf oppakken”, zegt Erik Miedema, directeur MKB Cyber Campus. Daarom is het van groot belang dat er extra ondersteuning komt voor deze groep om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Met deze subsidie kunnen we blijven werken aan verdere verankering én uitbreiding van het Living Lab Cyberweerbaarheid, een platform voor cyberoplossingen en een continue cyberweerbaarheidscampagne.