Overzicht workshops
Cyber risicoplan Prijs op aanvraag
Wat moet er in een draaiboek staan als je bedrijf getroffen wordt door een cybercrime? In deze workshop leren ondernemers wat nodig is om de schade zoveel mogelijk te beperken. Maatwerk is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.
Security escape room Prijs op aanvraag
Probeer met vier deelnemers binnen 30 minuten uit de security escape room te ontsnappen. Via verschillende spannende opdrachten vergroten wij je bewustwording. Na afloop weet je welke onderdelen  in jouw bedrijf verbeterd moeten worden. Maatwerk is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.
Cybercrisisgame Prijs op aanvraag
Je werkt in een banketbakkerij. En plotseling wordt je geconfronteerd met cybercriminaliteit.  Via film-, audiofragmenten, binnenkomende berichten word je uitgedaagd om de juiste strategie te bepalen en de cybercrisis moet zien op te lossen en schade zoveel mogelijk te beperken.  De game duurt 45 minuten en  en na afloop is er een korte evaluatie met praktische tips. Maatwerk is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Deze crisisgame spelen we met minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers.  
CSI Crimescene Prijs op aanvraag
Wat doen die mannen daar in die witte pakken eigenlijk? Op een zelf gekozen locatie wordt een Plaats Cyber Delict afgezet.  Via serious gaming gaan we op deze plek op zoek naar aanwijzingen waardoor je de specialisten van het Nationaal Cyberinstituut kunt ondersteunen in het oplossen van de zaak. Via diverse digitale snufjes worden de deelnemers naar de laptop van de mogelijke dader geleid. Onderweg leer je hoe cybercriminelen te werk gaan. En maak je kennis met tooling zoals Wifi Pine Apple en/of een raspberry pi. Maximaal 6 deelnemers kunnen elk half uur aan de slag. Maatwerk is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.
Cyber Carrousel Prijs op aanvraag
Via verschillende korte workshops van maximaal 30 minuten ben je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van cybercriminaliteit. En hoe je jezelf hier tegen kunt beschermen. Workshop: Boefproof+ Per jaar worden er duizenden mobiele devices gestolen. De meeste telefoons, smartphones en tablets kun je eenvoudig onbruikbaar maken voor dieven door de anti-diefstalfuncties te activeren via het instellingenmenu. In deze workshop Boefproof leren we hoe mobiele devices te beveiligen tegen diefstal. Workshop: Digitale voetafdruk Je bent zowel privé als zakelijk op allerlei manieren online te vinden. Het is voor mensen vaak een eye-opener om te zien wat er allemaal publiek over hen te vinden is als je weet hoe je moet zoeken. In deze workshop leren ze op hun eigen machine (kan mobiel zijn) 3-4 handigheidjes waarmee ze gericht kunnen zoeken in een zoekmachine. In een lijst met tips staan er nog meer zodat ze thuis er mee kunnen oefenen. Workshop: AVG op de werkplek De meeste bedrijven hebben op een of andere manier met de AVG te maken. Al was het maar een privacy statement op de website en een verwerkersovereenkomst met leveranciers. In deze workshop nemen we aan de hand van een aantal vragen de meest voorkomende “AVG-zondes” met de deelnemers door en geven een aantal tips mee voor op de werkplek. Workshop: Heb jij een wachtwoord of hebben je wachtwoorden jou? Het hergebruik van wachtwoorden, het te lang gebruiken of het gebruik van te eenvoudige wachtwoorden, is nog altijd een belangrijke oorzaak van veel digitale inbraken. Oude wachtwoorden die ooit zijn gelekt blijken nog steeds bruikbaar. In de workshop wordt kort uitgelegd hoe het ‘kraken’ van een wachtwoord wordt aangepakt, boodschap is: vrijwel helemaal geautomatiseerd dus moet zorgen dat het lastig wordt. Verder een korte demo van een passwordmanager en we bekijken de instructie hoe je dat zelf kunt regelen voor jezelf en voor je bedrijf. Maatwerk is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.