MKB Cyber Campus actief tijdens de Week van de Veiligheid

Home » Recente berichten » MKB Cyber Campus actief tijdens de Week van de Veiligheid

Op 5 oktober start de Week van de Veiligheid. Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van weerbaarheid. Hoe kunnen ondernemers en burgers weerstand bieden tegen criminaliteit? Kun je je preventief hierop voorbereiden? En hoe werkt dat als het gaat om cybercriminaliteit?

Vergoten van digitale weerbaarheid
Het vergroten van de digitale weerbaarheid van ondernemers is de missie van MKB Cyber Campus. Dit sluit naadloos aan op het thema van de Week van de Veiligheid. Niet verwonderlijk dus dat MKB Cyber Campus actief is tijdens de Week van de Veiligheid. Erik Miedema, directeur van MKB Cyber Campus, licht toe: “Wij verbinden lokale, regionale en landelijke overheden op het gebied van Cyberveiligheid. We werken daarin onder andere samen met regionale Platforms voor Veiligheid. Dat doen we al in verschillende veiligheidsregio’s en tijdens de startbijeenkomst in Amsterdam lanceren we onze samenwerking met PVO regio Amsterdam-Amstelland. Daarnaast verzorgen we tijdens de Week van de Veiligheid een aantal webinars voor ondernemers.”

Kennisoverdracht: inzicht en tips voor ondernemers
De MKB Cyber Campus zorgt ook voor kennisoverdracht op het gebied van Cyber safety, onder meer door het geven van informatie sessies en trainingen. Vanuit die doelstelling organiseert MKB Cybercampus op 6 en 7 oktober webinars voor ondernemers uit Groningen, Drenthe en Fryslân. Tijdens de webinars staat digitale weerbaarheid centraal. Ondernemers krijgen inzicht in hun eigen digitale weerbaarheid. En praktische tips om deze te vergroten. “We merken dat er bij ondernemers veel behoefte is aan informatie en hulp als het gaat om cyber safety. De Week van de Veiligheid is een mooie aanleiding om daar nog eens extra aandacht aan te besteden” aldus Erik.

Gratis inschrijven
De webinars vinden 6 oktober voor Groningen en Drenthe en op 7 oktober voor de provincie Fryslân. Inschrijven kan via https://mkbcybercampus.nl/agenda/. Meer informatie over de Week van de Veiligheid is te vinden op www.weekvandeveiligheid.nl.